Heeft u een strafbeschikking ontvangen? U heeft 14 dagen de tijd om in verzet te gaan. Betaal niet zonder overleg met ons!
Heeft u een strafbeschikking ontvangen? Betaal deze dan niet zonder dat u met ons de zaak heeft besproken. Door voldoening van de strafbeschikking doet u namelijk afstand van het recht om verzet (een vorm van beroep) in te stellen. Neem eerst contact op met de advocaten van ons kantoor om de mogelijkheden en kansen van het doen van verzet te bespreken. Indien u besluit om géén verzet in te laten stellen, heeft u vaak nog tijd genoeg om de strafbeschikking te voldoen.
Als u een strafbeschikking heeft ontvangen, is het van groot belang dat u direct contact opneemt met de advocaten van ons kantoor. Na ontvangst van een strafbeschikking heeft u namelijk 14 dagen de tijd om verzet te laten instellen. Na het verstrijken van deze termijn, is de strafbeschikking onherroepelijk en dient u te betalen. Uw schuld aan het strafbare feit en ook uw straf zijn dan in rechte komen vast te staan.
Als u verzet instelt, moet de officier van justitie de strafbeschikking opnieuw beoordelen. Wij kunnen dan onze kant van het verhaal vertellen, zodat daarmee rekening kan worden gehouden. De officier van justitie kan de strafbeschikking vervolgens intrekken. In dat geval hoeft u niets te betalen.
Uit onze praktijk blijkt dat het instellen van verzet vaak voordelig is. Door het instellen van verzet kan het OM alsnog besluiten om af te zien van de strafbeschikking en om de zaak te seponeren (dat betekent dat de zaak eindigt zonder straf) of besluiten tot een lagere straf. Bovendien houdt het instellen van verzet de weg open naar de rechter. Een rechter kan u in dat geval, bijvoorbeeld, dus ook nog vrijspreken bij gebrek aan voldoende bewijs.
Het instellen van verzet is van groot belang omdat bij strafbeschikkingen geen openbare zittingen zijn. De magere verslaglegging die plaatsvindt indien u een strafbeschikking ontvangt, is niet toegankelijk voor de buitenwereld. Hierdoor is de strafbeschikkingsprocedure moeilijk controleerbaar. Dit is kwalijk omdat uit de praktijk blijkt dat bij strafbeschikkingen niet zelden onzorgvuldig werk wordt gedaan. Zo kan het zijn dat u een strafbeschikking krijgt voor een feit dat te zwaar is voor deze modaliteit, dat u geen vertaling van de strafbeschikking heeft ontvangen terwijl dat wel moet, dat de boete te hoog is of dat er onvoldoende bewijs is om uw schuld te kunnen vaststellen.
Het staat u altijd vrij om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Ter informatie ziet u hiernaast al het antwoord op veel voorkomende vragen.
U kunt ons altijd even bellen om de zaak te bespreken. Dat is gratis, dus wat houdt u tegen? Onze advocaten kunnen vervolgens een heldere inschatting maken van de zaak en de te ondernemen stappen, zoals het schrijven van een brief aan het CVOM, het opstellen en indienen van een klaagschrift tegen de inbeslagname van het rijbewijs en rechtsbijstand tijdens een OM-zitting of zitting bij de kantonrechter of politierechter. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het strafrecht en hebben een uitgebreide ervaring in verkeerszaken.
Nee, dat is een breed misverstand. Een advocaat inschakelen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Onder omstandigheden komt u namelijk in aanmerking voor een toevoeging (de zogenaamde ' pro deo zaken'), waarbij de Raad voor Rechtsbijstand checkt of u onder een bepaalde inkomensgrens valt. Is dat het geval, dan wordt er een toevoeging verstrekt, waarbij u een (vaak in omvang beperkte) eigen bijdrage krijgt opgelegd, zodat u verder geen advocaatkosten meer heeft. Komt u niet in aanmerking voor een toevoeging, dan maken onze advocaten een inschatting van de met de zaak gemoeide kosten. Wij maken daar altijd vooraf (en niet pas achteraf) afspraken met u over en zijn helder en transparant in de omvang van de werkzaamheden en het daarbij horende tarief. Winnen we de zaak, dan komen de kosten meestal ook nog eens niet ten laste van u, maar ten laste van de Nederlandse staat.
Bel ons direct voor de mogelijkheden!